R E D F R O N T Ó B E S T E RS Ö R 6 L O N B A J N O K S Á G
Hajdúszoboszló, 2015. október 31.

 

 

EREDMÉNYEK
ÉS TUDÓSÍTÁS TAKÁCS VASMACI GYURITÓL ITT!

Sziasztok!


Nos, ha csak egy mondatban kellene összefoglalni a szombaton történteket, akkor csak annyit mondanék:

A rendezvény elérte a célját!

Azért ezt megpróbálom kifejteni részletesebben (a teljesség igénye nélkül), csak hogy tudjunk emlékezni erre késõbb is:
Reggel, mikor a bevásárlás végét intéztem, bizakodtam, hogy az a fránya köd eloszlik, mire rajtol a mezõny. Haller Józsi izgatott telefonját egy kis reggeli rágása közben fogadtam:
• Na, merre vagy, mikor jössz? Mindent leszerveztem, csapoló, sör, szénsav tartály, hol találkozunk?
Találkoztunk, összeszedtük a cuccot, megvettük az 50 liter sört (többen kérdeztétek milyen volt, nos egy
cseh sör volt a {4,5 %}).
Kipakoltunk a Gázláng-pálya mellé és pár perc múlva már az asztalon állt a csapoló berendezés összeszerelve, már csak arra kellett várni, hogy egy kicsit hûljön a sör (melegen nagyon habzik)!
Köszönöm Józsinak, hogy ilyen aktívan közremûködött a csapoló és a sör beszerzésében is egyaránt.
Lassan érkeztek a versenyzõk is, elkezdõdött a rajtszám osztás, regisztrálás, a csapolás és a nap is ránk mosolyodott! A versenyszabályzat ismertetése után (ami mindig félbeszakad a vidám közbeszólások miatt) végre sikerült elstartoltatni a mezõnyt. Érdekes, hogy ebben a pillanatban milyen csend ül a tömegre, az induló fél liter sör elfogyasztása idõben változó (van akinek pár másodperc, de van aki még egy perc múlva is a pohárba nézeget [még mindig van?!]). Elindultak a körök és kezdtek fogyni a sörök. Apropó körök! , köszönöm Juhász Peti barátunknak, hogy a futópálya fûnyírásában közremûködött és a verseny napján logisztikai segítséget (autó-utánfutó) is nyújtott!
A profikon látszott, hogy felépített taktikával és szigorú körkontrollal nyomják a versenyt! Az ultrásoknak az elején akadtak gondjaik a 6 sör leküzdésével, de érdekes hogy 15 perc után szinte mindenki belejött az ivásba is (meglepõen jól kezdtek ürülni a poharak). Ahogy a verseny a végéhez közeledett, a hangerõ is egyre jobban erõsödött, köszönhetõen a versenyt folyamatosan befejezõ versenyzõknek. Többéves tapasztalatom már, hogy miután az utolsó korty is megnyugszik a gyomrokban, egy kicsit „megüt” az alkohol mindenkit. De ami még érdekesebb, hogy alig telik el 5 perc és már érdeklõdnek (még az ultrások is): - Maradt még egy kis sör, mert szomjasnak érzem magam?! A verseny után fél órával az 50 literes hordó kiürült. Köszönöm a sör csapolásában a Kígyós lányok közremûködését, a körszámlálásban aktívan közremûködõ Dörgõ lányok, Takács Ádám és Pintér Tomi szomszédjának (elnézést kérek, de nem sikerült a nevét megjegyeznem) munkáját.
A lényeg, mindenki befejezte a versenyt és csak Gém Petikének sikerült kimosnia az orrát a nemes nedüvel!
A hagyományos mezítlábas kör után elindultunk a Szedres Sörözõbe, ahol a házigazda finom babgulyása és a nap nem akármilyen folytatása várt ránk!
Az eredményhirdetésre már páran (fõként Bagoly és Janó) elég jó hangulatba kerültek és orgánumuk megtöltötte a Szedres Sörözõ kicsiny udvarát (bár szerintem 2 utcával lejjebb is hallották a jópofa beszólásokat). A lényeg, hogy ezen is túlestünk, gratulálok még egyszer a díjazottaknak és egyben elnézést kérek az oklevelen ejtett bakimér (a dátumot elfelejtettem frissíteni). Köszönöm Buri Évi figyelmességét, aki párjának, Pistinek egy szép emléket állított 50.-ik születésnapja alkalmából (szép volt az egyedi érem, a torta pedig nagyon finom volt)!
• Pistikém! Becsüld meg ezt a lányt, mert biztos, hogy szeret!
Versenyünk névadójának, „Redfront Óbester”-nek gratulálok még egyszer kinevezéséhez, ehhez sikerekben gazdag munkát kívánok.
Remélem a gravírozott korsó, amit emlékül kaptál, tetszett?!
Megkezdtük a babgulyás szervírozását. Szerintem finomra sikerült, bár csak fele annyi bab került bele, mint ahogy a szakács kérte (ezt is én csesztem el), de így is kiadós lett (volt benne 8 kg. marhahús meg vagy 3 kg. füstölt csülök is). A bogrács alján egy kis üres lé maradt, remélem senki nem maradt éhen!
A hangulat az „estebéd” után még tovább fokozódott! Ez egyrészt köszönheto volt Pánisz Laci barátunk megérkezésének, aki bár most más sportágban jeleskedik, mégis tiszteletét teszi eme rendezvényünkön!...és hát aki Lacit ismeri, tudja (én, mikor régen együtt futottunk a több órás hétvégi edzéseken csak „SOKOL” rádiónak hívtam J): a régi anekdóták a Laci orgánumával egyedülállóak, mint pl. a „lehet a kutyának akármilyen jó napja, az oroszlánnak meg akármilyen rossz, kettejük küzdelme nem kérdéses”, vagy a „sas nem vadászik verébre” és az örök klasszkus, a „minden csordában van egy fosos tehén!”. Köszönöm komám, hogy eljöttél!
17:00 magasságában némi zeneszót hallottam kiszûrõdni a belsõ terembõl. Meglepetésemre Balogh Ernõ és szimfonikus zenekara egy kis talpalávalót kezdett húzni, sikeresen, hisz a terem hirtelen megtelt táncoló sörfutókkal (lányok, fiúk egyaránt) és egy-két „helybelivel”. Még Juhász Petit is majdnem sikerült táncra fognunk, de ügyesen kiforgott! Tar „nyomjad bajnok” Imi barátunk eleinte még csak vokálozott - de miután Rózsika nénit megforgatta párszor a táncparketten - hamarosan átvette a mikrofont és szólózott (Ernõ bátyánk nem tiltakozott és amúgy hallgatható is volt. Kb. 2 óra tánc után a társaság egy kicsit megfáradt és páran már egyéb elfoglaltságuk miatt elmentek. Mi, akik még maradtunk, Ernõ bátyánk hegedülése mellett elkurjongattunk jópár nótát (tehetség kutatón nem kell indulnunk.
Nem tudom pontosan, mikor hagytam el az objektumot, csak azt, hogy nem én voltam az utolsó!
Vasárnap reggel fáradtan ébredtem (azért a majmok doboltak rendesen a fejemben), miután rendbe szedtem magam átmentem a klubba. Kérdeztem Editkét (
Õ volt a pultos), hogy rendben volt-e minden, de megnyugtatott, hogy igen, az ESEMÉNY RENDBONTÁS NÉLKÜL ÉRT VÉGET!
Köszönöm mindenki részvételét, remélem jól éreztétek magatokat (nekem úgy tûnt), úgy gondolom, hogy akik elõször vettek részt ilyenen egy új élménnyel gazdagodtatok!

Takács György
vasmaci

ui.: jövõre komoly kíhívás elé nézünk, mert lesz néhány ünnepeltünk! (Nyomjad bajnok 40!, Bagoly-40!,
Haller-50!, Csõdör-50!, Hartisz-45! Papitó 60!!!...hogy csak néhányat említsek….)

EREDMÉNYEK pdf-ben itt!

A FOTÓKAT VÁRJUK VERONIKÁTÓL!

 

-----------------------------------------------------

 

ANCSA 40 és JANÓ 50
Sörmaratoni Bajnokság
Hajdúszoboszló, 2014. október 25.

Helyezés - Név - Táv (méter) - Sör - pohár - liter

Janó-50 (1 kör [1 km.] / 1 pohár sör)

1 Takács vasmaci Gyuri 12 005 12 3,6
2 Boncsér nótafa Zoli 10 970 10 3
3 Dörgõ rókarudi Sándor 9 525 9 2,7
4 Kígyós kisfröccs Sándor 9 300 9 2,7
5 Gyõrfi Gergõ dr. 9 040 9 2,7
6 Farkas pocok Józsika 9 000 9 2,7
7 Gém Janó 7 487 7 2,1
8 Kovács Bence 6 520 6 1,8
9 Örsi keresztapu Zsolt 6 000 5 1,5

1 Gém Lujzi Regina 3 000 3 0,9

Ancsa-40 (2 kör [2 km.] / 1 pohár sör)

1 Gém mindenjó Péter 12 400 6 1,8
2 Halik Péter 10 500 5 1,5
3 Török mókus Pisti 10 260 5 1,5
4 Hartman Laci 9 700 4 1,2
5 Barbócz Gabi 9 250 4 1,2
6 Mátyus Laci 9 130 4 1,2
7 Kiss Benjámin 8 600 4 1,2
8 Kiss Dániel 8 175 4 1,2
9 Dörgõ kicsi de gyors Máté 8 115 4 1,2
10 Mátyus Attila 6 000 3 0,9 0

1 Barbócz nem adom fel Ancsa 10 150 5 1,5
2 Végh Márti 10 000 4 1,2
3 Buri Évi 9 870 4 1,2
4 Komódi vitézlõ vitéznõ Erzsike 9 570 4 1,2
5 Pribéli mosolygós Ildikó 8 430 4 1,2
6 Kiss Regina 4 000 1 0,3

Nem söröztek csak velünk futottak!
1 Makai Csilla 12 230 0
2 Antal Attila 11 000 0
3 Sándor Icu 8 830 0
Balogh Kriszti 8 830 0
5 Czap Zsuzsa 8 700 0

 SÖRMARATON VERSENYSZABÁLYOK


A verseny meghívásos, amin az elõzõ versenyek gyõztesei és helyezettjei valamint az arra érdemes meghívottak vehetnek részt, a versenybizottság válogatása alapján. A versenyen hölgyek és urak indulhatnak, egyetlen feltétel a 18. életév betöltése. A versenyt az nyeri, aki a meghatározott idõ alatt (60 perc) a legtöbb kört futja az 1000 méteres körpályán. A hölgyeknek az Ancsa 40 SörMaratonon 2 körönként (2000 méterenként), az uraknak a Janó 50 SörMaraton Ultra Drunken Man távon 1 körönként (1000 méterenként) 1 pohár 0,33-as sört kell elfogyasztani az erre kijelölt depóban. A sör bármely más helyre történõ töltése egy 3 perces "Stop and Go!" büntetést von maga után. A büntetés ideje alatt a versenyzõ nem futhat és nem ihat a sörébõl.
A sör elfogyasztása után az üres poharat lefelé fordítva a verseny ellenõrének be kell mutatni. Amennyiben az elfogyasztott malátalé a késõbbiekben újra a felszínre kerûlne, az a verseny abbahagyását és a versenyzõ megkönnyebbülését jelenti. Ebben az esetben az addig megtett távolságot figyelembe venni nem áll módunkban. A sör elfogyasztására a kijelölt depo szolgál, ezt csak a sör elfogyasztása után szabad elhagyni. A verseny végét jelzõ hármas sípjel után a versenyzõ a versenypályán köteles megállni (vagy leülni, esetleg feküdni) az 1 óra alatt megtett táv pontos rögzítéséig. A felmerülõ vitás esetekben - olyan nincs! - a versenybizottság döntése a mérvadó. A versenybizottság döntéséig szükség esetén meg kell várni annak beszámítható állapotba való kerülését. (Ez általában másnap...) A versenyre gépkocsival történõ érkezés nem ajánlott, kerékpár csak kitámasztó kerék esetén!

Választható távok:
Ancsa 40 SörMaraton (60 perces verseny hölgyeknek): 2000 méter/0,33 sör
Janó 50 SörMaraton Ultra Drunken Man (60 perces verseny uraknak): 1000 méter/0,33 sör

A verseny meghívásos!

Meghívottak a 2004-2014 közötti versenyeinken az abszolút kategóriában bajnokok és dobogósok,
valamint a versenybizottság döntése alapján, eddigi eredményeik figyelembe vételével
ide sorolt SörAtléták, SörMaratonisták.


Takács György fõszervezõ levele az alábbiakban, eredetben:


Sziasztok! A következõ sörfutás idõpontja: 2014.10.25. (szombat) 12:00. Helyszín: Hajdúszoboszló, Repülõtér.

Verseny típusa: SÖRMARATON (1 órás futás közben 1 illetve 2 kilométerenként, kötelezõen a depóban 0,33 liter sör elfogyasztása). A sört a debreceni Jakab Sörfõzdébõl hozzuk! Akinek ez nem megfelelõ, az hozzon magával olyat, amilyet szeret, de legalább 2 litert.
Helyezések eldöntése: az egy óra alatt megtett táv és elfogyasztott sör alapján (a verseny végét jelzõ hang után a megtett részkört lemérjük). Pálya: 1 km.-es füves „körpálya”. Nevezési díj: 1000 HUF (a sör és a lebonyolításhoz szükséges göngyöleg ára. A sör, amit nem iszol meg a verseny alatt, azt megihatod utána). Helyszíni nevezést csak nagyon korlátozott számban tudunk elfogadni, kérem részvételi szándékotokat elõre jelezzétek és nem sértõdöm meg, ha valaki a nevezési díjat is elõre átadja.

Hölgyek!
A verseny neve a szebbik nem képviselõi számára: ANCSA-40! Barbócz Anikó, többszörös sörfutónõ 40.-ik születésnapja tiszteletére.

Férfiak!
A verseny neve a hímek számára: JANÓ-50! Gém Janó barátunk 50.-ik születésnapja tiszteletére.

Eredményhirdetés: a verseny után a SZEDRES SÖRÖZÕ-ben, ahol az ünnepeltek egy tál slambuccal is megvendégelnek bennünket! (az ételváltoztatás jogát fenntartjuk).

-------------------------------------------------------

 

EREDMÉNYEK ÉS FOTÓK!

A SZOBOSZLÓI LELÁTÓ TUDÓSÍTÁSA ITT!

Fireman 40
Sör6tlon Bajnokság
Hajdúszoboszló, Gázláng Sportpálya
2014. augusztus 24.

Drunken-woman:

1. Lieszkovszky „fotós” Veronika 32:11
2. Végh Márti 34:27
3. Barbócz „sosem adom fel” Anikó 35:28
4. Kómódi „vitézlõ vitéznõ” Erzsike 36:52
5. Keczán Mariann 39:54
6. Kökényesi Keczán Beáta 39:54
7. Buri Éva 40:02
8. Molnárné „gyõri égi tünemény” Editke 43:10

Drunken-man:

1. Takács „fireman” Csabi 27:39
2. Gém „mindenjó” Péter 28:06
3. Juhász „kengyelfutó” Péter 31:58
4. Kígyós „kisfröccs” Sándor 32:05
5. Török Pisti 37:06
6. Haller „parádés” Józsi 37:08
7. Dörgõ„kicsi de gyors” Máté 37:54
8. Haller Peti 38:51
9. Takács „nyakigláb” Levi 41:32
10. Török Sanyi 43:26
11. Hartman Laci 49:39

Ultra drunken-man:

1. Kocsár „mackófelsõ” László 29:14 „Új magyar, európa és világcsúcs!” :)
2. Hosszú „bagoly” Zsolt 36:45
3. Tar „nyomjad bajnok” Imre 46:20

FOTÓK

Az eredményhirdetésen készült eredeti képek a
Finish Line Sportidában, a versenyen készültek Gyurinál.
Kattints a Send E-mailre!

 

-------------------------------------------

EREDMÉNYEK ÉS FOTÓK!

Sör6tlon Bajnokság
Hajdúszoboszló, Gázláng Sportpálya
2013. augusztus 11.


Soft drinkman:
1. Dörgõ"kicsi de gyors" Máté 32:53
2. Dörgõ Zsófi 45:09

Drunken woman:
1. Lieszkovszky "fotós" Veronika 40:30
2. Buri Éva 42:50
3. Keczán Mariann 46:19
4. Pávai Ildikó 55:17
5. Pribéli "mosolygós Ildikó nem bírt a sörrel

Drunkenman:
1. Juhász "kengyelfutó" Péter 29:28
2. SzÕts RichÁrd 29:32
3. Szilágyi Attila 32:48
4. Kígyós "kisfröccs" Sándor 34:59 (a legidÕsebb)
5. HegedÛs Zsombor 37:03
6. Gém "minden jó" Péter 41:02 ( a bevállalós)
7. DörgÕ"rókarudi" Sándor 48:19

Ultra drunkenman:
1. Kocsár "mackófelsõ" László 32:05
2. Pintér "redfront" Tamás 35:13
3. Hosszú "bagoly" Zsolt 37:03
4. Takács "fireman" Csaba 38:55
5. Tar Zsolt 39:12
6.Gém "yanó" Janó 54:53
7. Nagy Nándor 1:11:03 (feltámadás után)

Sör6lon & Fröccs6lon Bajnokság
Sör6lon & Fröccs6lon
VERSENYSZABÁLYZAT

A Sör6lon & Fröccs6lon verseny
a Finish Line Sportiroda tulajdona.
Minden jog fenntartva!


A Sör6lon & Fröccs6lon verseny szabályai


A verseny távja: 6 km (333,33 méteres, salakos futópályán 18 kör).
A verseny terepen és aszfaltozott útvonalon - tetszõlegesen kijelölt pályán - is megrendezhető. A verseny meghívásos és egyéni nevezéses jellegű, amelyen a korábbi SörAtlon, SörMaraton és Sör6lon versenyek gyõztesei, valamint az arra érdemes meghívottak vehetnek részt, a versenybizottság válogatása alapján.
A versenyen hölgyek és urak is indulhatnak, egyetlen feltétel a 18. életév betöltése.

A versenyzõ a rajtnál 3 doboz hagyományos 0,5 literes, az ellenőr által hitelesítő jelzéssel, névvel és rajtszámmal ellátott sört, vagy 1/1-es arányban kevert fröccsöt - kap, amelyet csak a rajtjel elhangzása után a depóban szabad elfogyasztani. A sörök, fröccsök verseny közbeni további hűtése, tárolása - pl. hûtõládában - a versenyző feladata. A rajtjel elhangzásakor az első doboz sört, vagy fröccsöt teljesen ki kell inni - a versenybírónak az üres dobozt, korsót bemutatni - majd ezután szabad megkezdeni a 6 km lefutását. A második és a harmadik doboz sört - vagy fröccsöt - a verseny közben, de kizárólag a depóban (állva, leülve, esetleg lefeküdve) - szabad elfogyasztani. A célvonalon áthaladni csak akkor szabad, ha a versenyzõ mind a három sört, vagy fröccsöt elfogyasztotta. A verseny távját tetszőleges taktikával - futás, ivás - lehet teljesíteni.

A versenyt az nyeri, aki az 1+2 doboz, korsó/doboz 0,5 l sört/fröccsöt hiánytalanul elfogyasztja és a 6 km-es távot a legrövidebb idő alatt teljesíti! A verseny limitideje: 45 perc!
A sör/fröccs bármely más helyre történõ töltése, valamint egyéb sportszerűtlenség és szabálytalanság 1perces "STOP AND GO!" büntetést von maga után.*(Lásd lent, a megjegyzéseknél!)

Amennyiben az elfogyasztott sör/fröccs a 6 km lefutása alatt, illetve a célba érkezést követően a limitidő (45 perc) leteltéig újra a felszínre kerülne, az a verseny feladását és a versenyzõ megkönnyebbülését jelenti. Ebben az esetben az elért eredményt figyelembe venni nem áll módunkban. A sör/fröccs elfogyasztására a kijelölt sör/fröccs-depó szolgál, ezt csak a sör/fröccs elfogyasztása után szabad elhagyni. A versenyző verseny alatt bármilyen lassan haladhat, sétálhat, leülhet, esetleg feküdhet. A 6000 métert a limitidő alatt nem teljesítő versenyzők eredményének regisztrálására lehetőség nincs!
A felmerülő vitás esetekben a versenybizottság döntése a mérvadó. A versenybizottság döntéséig szükség esetén meg kell várni annak beszámítható állapotba való kerülését. (Ez általában másnap...) Óvás: a versenyt követõen 5 percen belül, 3 gépelt példányban kell benyújtani a vezetõ versenybíróhoz. Óvási díj: megfizethetetlen (készpénzben).
Figyelem! A versenyre gépkocsival történõ érkezés nem ajánlott, kerékpárral csak kitámasztó kerék esetén!

Sör6lon/Fröccs6lon csapatverseny

Egy csapat 3 főből áll. Vegyes csapat is jelentkezhet. Nevezhetnek azonos településről, sportegyesületből, intézményből, vendéglátó egységből jelentkező csapatok. A helyezések eldöntése, az egyéni időeredmények összeadása alapján történik. Az a csapat győz, amelyiknek az értékelhető összideje a legkisebb. A csapattagok a verseny során egymást segíthetik és támogathatják, de egymás söréből/fröccsébõl nem fogyaszthatnak. Engedélyezett viszont a nyílt taktikai tanács, az iramdiktálás, az irányba tartás és az itatás.

*Megjegyzés: " STOP AND GO!" szabály: a versenyző az 1 perces büntetés alatt fél lábát felemelve - ha ez már nem sikerülne - akkor két lábon, egyik kezében a sörösdobozt/korsót magasba tartva, köteles kivárni a büntetés végét, majd 1 perc elteltével, az ellenőr "GO!" jelzésére folytathatja a versenyt.

 

--------------------------------------------------

EREDMÉNYEK ÉS FOTÓK!


Mackófelsõ 50

12. SörAtlon & SörMaraton Bajnokság
Hajdúszoboszlói Repülõtér
2012. október 21.

A Mackófelsõ-50 verseny eredményei a hivatalos versenylap alapján:


SörAtlon
Kocsár "mackófelsõ" László 3260 méter 8 sör (versenyen kívül indult)
1. Tar "nyomjadbajnok" Imre 3200 méter 7 sör
2. Nick Morris 3152 méter 7 sör
3. Takács "géza" Nándi 2720 méter 6 sör
4 . Kiss "sárkány" Sándor 2646 méter 0,75 l. bor
5 . Takács "gumimaci" Ádám 2000 méter 5 sör
7 . Gém Janó 2000 méter 5 sör

BorAtlon
1. Kígyós "kisfröccs" Sándor 3650 méter +1 üveg (0,7 dl) bor

SörMaraton
1. Hosszú "bagoly" Zsolt 12538 méter 6 sör
2. Dörgõ "rókarudi" Sándor 10660 méter 5 sör
3. Hartman "hartisz" László 9600 méter 4 sör
4. Takács "vasmaci" György 8000 méter 4 sör
5. Kotrás "kutyabarát" Gabi 7800 méter 3 sör
1. Lieszkovszky "fotós" Veronika 9250 méter 4 sör

 

VERSENYSZABÁLYOK

A verseny meghívásos és egyéni nevezéses jellegû, amelyen az elõzõ versenyek gyõztesei,
valamint az arra érdemes meghívottak vehetnek részt, a versenybizottság válogatása alapján.
A versenyen hölgyek és urak indulhatnak, egyetlen feltétel a 18. életév betöltése.
A versenyt az nyeri, aki a meghatározott idõ alatt (20 perc, illetve 1 óra) a legtöbb kört futja.
Egy kör megtétele 400 méter lefutásából és egy 0.33-as sör torkon át történõ legurításából áll.
A SörMaratonon 5 körönként (tehát 2000 m-ként) 1 doboz 0,33-as sör.
A sör bármely más helyre történõ töltése egy büntetõ kört von maga után.
A sör elfogyasztása után az üres dobozt lefelé fordítva a verseny ellenõrének be kell mutatni.
Amennyiben az elfogyasztott malátalé a késõbbiekben újra a felszínre kerûlne, az a verseny abbahagyását
és a versenyzõ megkönnyebbülését jelenti.
Ebben az esetben az addig megtett távolságot figyelembe venni nem áll módunkban.

A sör elfogyasztására a kijelölt depo szolgál, ezt csak a sör elfogyasztása után szabad elhagyni.
A verseny végét jelzõ hármas sípjel után a versenyzõ a versenypályán köteles megállni (vagy leülni, esetleg feküdni)
a 20 perc, ill. 1 óra alatt megtett táv pontos rögzítéséig.
A felmerülõ vitás esetekben - olyan nincs! - a versenybizottság döntése a mérvadó.
A versenybizottság döntéséig szükség esetén meg kell várni annak beszámítható állapotba való kerülését.
(Ez általában másnap...) A versenyre gépkocsival történõ érkezés nem ajánlott, kerékpár csak kitámasztó kerék esetén!

Választható távok:
SörAtlon (20 perces verseny): 400 méter/0,33 sör
SörMaraton (60 perces verseny): 2000 méter/0,33 sör

Kategóriák:

Elit:
A 2004-2011 közötti versenyeinken az abszolút kategóriában bajnokok és dobogósok,
valamint a versenybizottság döntése alapján, eddigi eredményeik figyelembe vételével
ide sorolt SörAtléták, SörMaratonisták.
A versenybizottság a kategóriába-sorolás jogát fenntartja!

Amatõrök:
Akik a fenti feltételeknek nem felelnek meg.


Versenyen kívül indulók:
Akik még ennek sem felenek meg, mert sérültek, felkészületlenek.


1. A verseny során - tekintettel az õszi idõjárásra - visszatérünk a 0,33-as dobozos sörre.
2. Most elsõ alkalommal "hozott anyagból" bonyolítjuk le a versenyt!
3. Minden elõnevezõ köteles az általa elõre kiszámított mennyiségû 0,33-as - legalább 4,0 %-os - dobozos sört magával hozni. Mindenki annyi sörrel nevezzen, amennyit el fog fogyasztani a 20 perces, illetve 1 órás versenyen, nem árt 2-3 dobozzal többet kalkulálni. Lásd a versenyszabályzatot!
4. A helyszínen 0,33-as sör vásárlására nincs lehetõség.
5. A sört mindenki magának hûti a megfelelõ hõfokra, azokat a rajt elõtt rajtszámmal ellátva a "depó"-ban az asztalon elhelyezheti.
6.Külsõ segítség a sör felbontásához, elfogyasztáshoz nem vehetõ igénybe!


SörAtlon & SörMaraton történelem!