SÖRATLON & SÖRMARATON BAJNOKSÁG
VERSENYARCHÍVUM
(Idõrendben alulról fölfelé!)

A BAJNOKOK
(Az eddigi versenyek alapján az abszolút I. helyezettek,
csillaggal jelölve a nyert SörAtlon és SörMaraton Bajnokságok száma)

Kígyós Sándor Kocsár László
Bagi János Tar Imre
Szabó László Dr. Baksa László
Fehér Gyula Hegedûs Zoltán Csörgi Péter Barbócz Anikó
Böszörményi Edit
Hajnal László Hajnal Tamás
Lieszkovszky Veronika Takács György Takács Csaba

A Drunkenman és Ultra Drunkenman Sör6lon Bajnokságok

feltöltés alatt

 

EREDMÉNYEK ÉS FOTÓK!

Sör6lon Bajnokság

Hajdúszoboszló, 2016. május 15.

Új országos és világcsúcs
az Ultradrunkenman Bajnokságban!


Takács Gyuri Vasmaci beszámolója:

Elnézést, hogy csak most jelentkezem, de eddig elfoglalt voltam nagyon. Nos! Hát ez is megvolt! Azt szeretem ezekben a „rendezvényekben”, hogy egyik sem ugyanolyan mint a többi. Ami a futást illeti, ilyen sem volt még: szakadó esõben futottatok! Erre bevallom õszintén nem készültem fel eléggé, mivel a versenybírók eléggé megszenvedtek a dokumentálással, gyakorlatilag nem tollal lettek a körök jelölve, hanem az ázott papír lett kilyukasztva. Ennek köszönhetõen az idõeredmények dokumentálása is elmaradt, csak a helyezéseket tudtuk eldönteni. Legközelebb erre is felkészülök, a depó fölé egy nyári sátrat be fogok szerezni, ami alatt a segítõk is nyugodtan tudnak dokumentálni. Látva a Ti futásotokat azt tudom mondani, hogy az eso most a segítoknek okozott kihívást – én magam a végére annyira fáztam, hogy az Imi által hozott whiskybõl legalább egy decit lenyomtam, de nem sokat segített. A sört sokan kérdeztétek, hogy honnan van, nos a debreceni Jakab Sörfõzdébõl hoztam (Debrecen Pósa utca) aznap reggel frissen csapoltan. Ajánlom mindenkinek, nekem nagyon ízlik, egy gond van vele, ezt aznap mindig meg kell inni, mert tartósítószert nem tartalmaz, de sztem ez ettõl jó! Futópálya: mivel a létszám megemelkedett - végül is 31-en rajtoltatok el - ezért próbáltam növelni a körhosszt. A pálya amin futottatok 400 +- 5 méter (bringával mértem, de sztem pontos). Aki kijár a gázlángra edzeni, kérem használja amikor teheti és ha valaki GPS-el is lemérné, azt megköszönném.

Az eredmények:

Softman
1. Györfy Máté
2. Békési Lali
3. Böszörményi Edit
4. Drunkenwomen:
5. Törökné Buri Évi
6. Komódi Erzsike
7. Török Szabina

Drunkenman (6 km 3 sör)
1. Thomas Göbler
2. Haller Jocó
3. Haller Péter

Ultradrunkenman (6 km 6 sör)
1. Kocsár László Mackófelsõ (új magyar és világcsúcs 26:45)
2. Nagy Ádám Buborék
3. Hosszú Zsolt Bagoly

Köszönet a Finishline Sportirodának a serlegekért és az érmekért.

Ami a bulit illeti: ilyen sem volt még. Az étel sokaknak talán nem a kedvence volt, de sztem nagyon finoman meg lett fõzve, talán egy pici fûszert még elbírt volna. Néhányan szedés közben kérték, hogy húsosabb részét kérnék, nos ez nem nagyon volt (a sertésköröm és lábszár már csak ilyen). Azért Jankech Laci (házigazda és szakács) ezt is poénosra tudta fogni, aki ilyet kért annak azt mondta: állj a sor végére, mert a csirkemell a bogrács alján van! Ja volt, aki elhitte elsõre, aztán beérte egy kis szaftos krumplival.

A zenét eleinte Ernõ bácsi szolgáltatta egy szem hegedûvel, amit késõbb felváltott egy kis „szintis” zene. Mint kiderült, Imi baráti körébõl érkezõk nem bízták a véletlenre, a hangerõ is emelkedett , Ernõ bácsi vokálozott és egyre többen énekeltek és néhányan táncoltunk is. Aztán késobb a parti átcsapott kareoki-ba. Néhány srác – szintén Imi baráti körébõl – egészen kiválóan énekelte el Charlie-t (jég dupla whiskyvel) és jónéhány Edda slágert is. Mulatni tudni kell és van aki erre született, sztem Imi és még jónéhányan erre tökéletes példa, az ember már azon is tud szórakozni, ahogy a másik mulat (széken állva, földön fekve, mikrofonba, stb….)

A bulinak 21:30-kor lett vége. Nekem hamar eltelt, remélem az idõjárás ellenére mindenki jól érezte magát. Köszönöm mindenkinek a részvételt, a hozzájárulást (fõétel, pogácsa, süti, torta, stb…) és jó egészséget még egyszer minden ünnepeltnek.

Gyuri

A Sör6lon & Fröccs6lon VERSENY SZABÁLYAI ÉS A KATEGÓRIÁK

A verseny távja: 6 km (400 méteres, salakos futópályán 15 kör). A verseny terepen és aszfaltozott útvonalon - tetszõlegesen kijelölt pályán - is megrendezhető. A verseny meghívásos és egyéni nevezéses jellegű, amelyen a korábbi SörAtlon, SörMaraton és Sör6lon versenyek gyõztesei, valamint az arra érdemes meghívottak vehetnek részt, a versenybizottság válogatása alapján. A versenyen hölgyek és urak is indulhatnak, egyetlen feltétel a 18. életév betöltése. A versenyzõ a rajtnál 3 doboz, az Ultra Drunkenman ketegóriában 6 doboz hagyományos 0,5 literes, az ellenőr által hitelesítő jelzéssel, névvel és rajtszámmal ellátott sört, vagy 1/1-es arányban kevert fröccsöt - kap, amelyet csak a rajtjel elhangzása után a depóban szabad elfogyasztani. A sörök, fröccsök verseny közbeni további hűtése, tárolása - pl. hûtõládában - a versenyző feladata. A rajtjel elhangzásakor az első doboz sört, vagy fröccsöt teljesen ki kell inni - a versenybírónak az üres dobozt, korsót bemutatni - majd ezután szabad megkezdeni a 6 km lefutását. A második és a harmadik és további doboz sört - vagy fröccsöt - a verseny közben, de kizárólag a depóban (állva, leülve, esetleg lefeküdve) - szabad elfogyasztani. A célvonalon áthaladni csak akkor szabad, ha a versenyzõ mind a három sört, vagy fröccsöt elfogyasztotta. A verseny távját tetszőleges taktikával - futás, ivás - lehet teljesíteni. A versenyt az nyeri, aki az 1+2 doboz, korsó 0,5 l sört/fröccsöt hiánytalanul elfogyasztja és a 6 km-es távot a legrövidebb idő alatt teljesíti! A verseny limitideje: 45 perc! A sör/fröccs bármely más helyre történõ töltése, valamint egyéb sportszerűtlenség és szabálytalanság 1perces "STOP AND GO!" büntetést von maga után.*(Lásd lent, a megjegyzéseknél!) Amennyiben az elfogyasztott sör/fröccs a 6 km lefutása alatt, illetve a célba érkezést követően a limitidő (45 perc) leteltéig újra a felszínre kerülne, az a verseny feladását és a versenyzo megkönnyebbülését jelenti. Ebben az esetben az elért eredményt figyelembe venni nem áll módunkban. A sör/fröccs elfogyasztására a kijelölt sör/fröccs-depó szolgál, ezt csak a sör/fröccs elfogyasztása után szabad elhagyni. A versenyző verseny alatt bármilyen lassan haladhat, sétálhat, leülhet, esetleg feküdhet. A 6000 métert a limitidő alatt nem teljesítő versenyzők eredményének regisztrálására lehetőség nincs! A felmerülő vitás esetekben - olyan sincs! - a versenybizottság döntése a mérvadó. A versenybizottság döntéséig szükség esetén meg kell várni annak beszámítható állapotba való kerülését. (Ez általában másnap...) Óvás: a versenyt követõen 5 percen belül, 3 gépelt példányban kell benyújtani a vezetõ versenybíróhoz. Óvási díj: megfizethetetlen. Figyelem! A versenyre gépkocsival történõ érkezés nem ajánlott, kerékpárral csak kitámasztó kerék esetén!

Sör6lon/Fröccs6lon csapatverseny

Egy csapat 3 főből áll. Vegyes csapat is jelentkezhet. Nevezhetnek azonos településről, sportegyesületből, intézményből, vendéglátó egységből jelentkező csapatok. A helyezések eldöntése, az egyéni időeredmények összeadása alapján történik. Az a csapat győz, amelyiknek az értékelhető összideje a legkisebb. A csapattagok a verseny során egymást segíthetik és támogathatják, de egymás söréből/fröccsébõl nem fogyaszthatnak. Engedélyezett viszont a nyílt taktikai tanács, az iramdiktálás, az irányba tartás és az itatás.

*Megjegyzés: " STOP AND GO!" szabály: a versenyző az 1 perces büntetés alatt fél lábát felemelve - ha ez már nem sikerülne - akkor két lábon, egyik kezében a sörösdobozt/korsót magasba tartva, köteles kivárni a büntetés végét, majd 1 perc elteltével, az ellenőr "GO!" jelzésére folytathatja a versenyt.


-----------------------------------------------------------------

Sör6lon Bajnokság
Hajdúszoboszló, 2016. október 15.

Takács Gyuri Vasmaci
beszámolója:


Csak hogy maradjon valami a dicsõ krónikáknak, egy pár sorban összefoglalnám az esemény történéseit. Eloször is köszönöm mindenkinek a részvételt, azoknak akik futottak, akik segítettek a lebonyolításban és azoknak is , akik csak szurkolni jöttek. Az idõjárásra most nem lehetett panaszunk, igazi, októberi, szép napunk volt. A kijelölt futópályára sem lehetett panasz szerintem, Mackófelsõ a verseny elõtt hitelesítette a pályát (hajszálra 1000 méter volt, nem akarom mondani, hogy mérni tudni kell...). A „frissítõ” asztal fölé helyezett sátor pedig igazi depó hangulatot teremtett (bár szerencsére esõ ellen most nem kellett védekeznünk). A verseny a szokott rendben indult 14:20 körül, a versenyszabályzat ismertetése után nekivágtunk a távnak. Láttam, hogy már jópáran készültek a versenyre, mert alig várták a rajt pillanatát, hogy ihassanak végre. Én személy szerint reggel ittam pár korty vizet csak, a beszédem után már majdnem vattát köptem, nem is csoda hogy elsõnek hagytam el a depót! Mivel most én is bevállaltam a futást (külsõ nyomásra ultra távon) csak néhány dologra emlékszem a többiek futásáról (a negyedik sör után már csak magammal tudtam foglalkozni). Az már az elején feltûnt, hogy a „normál” távon biztos pályacsúcs lesz, mert Kovács Zsolti az elsõ kör fordítója után utolért bennünket (Mackófelsõ lihegett mellettem ekkor) és mintha állnánk úgy ment el mellettünk (pedig mi is 4 percesben toltuk még ekkor)! Zsoltiról tudjuk, hogy jó futó, de eddigi versenyein a sörivással gyûlt meg a baja mindig. De hát 30 éves korára megérik az ember erre is és talán mostmár Õ is tudja: „az iváshoz is ember kell”! Azt még érzékeltem, hogy a 3-4 helyen komoly csata lesz várható, mert Nagy Ádám és új ismerosünk, Pócsi Attila fej-fej mellett küzdöttek. Bevallom õszintén a többiek helyzetét már nem tudtam felmérni, de azt jó volt látni minden szembejövõ arcon, hogy jól érzi magát. Amikor már minden találkozásnál felcsendült a Bagoly féle „ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ” kiáltás másoktól is, az alkohol kezdte megtenni hatását! Külön öröm számomra, hogy hírünk mostmár Amerikába is el fog jutni, hisz két vendégünk is (Zeeda és Ben, akik angol nyelvet tanítanak) jól érezte magát. Mindenki szépen teljesített, amit az idõeredmények is mutatnak, bár az ultra kategóriában nagy küzdelem volt a végsõ sörfogyasztásban, amiben Tar Imi nagyon meglepte Bagolyt és Bénit (míg Õk egymásra figyeltek, Imi sört ivott) és ezzel megszerezte a második helyet. A mezítlábas záró körfutás nekem mindig nagy öröm, mert ilyenkor mindig vidám sztorik jönnek elo. Azon sem lepõdünk már meg, hogy bár épphogy befejeztük a futást, a maradék (fel nem használt) sör elfogyasztása nemhogy gondot jelent, hanem hiányt. A Szedresben a szokott hely várt minket. Az eredményhirdetés igazi buli hangulatban zajlott és az ünnepeltek köszöntése is. Papítót annyira megleptük az ajándékkal, hogy a könnyeivel küszködött (vasárnap reggel már a kapott, gravírozott korsóban itta a sört és még igya is sokáig). A hangulatot tovább emelte, amikor „Ernõ bá” megjelent a hegedûjével (Tar Imi partizán akciójának köszönhetõen), páran megint „elordibáltunk” néhány magyar slágert (leszámítva, ha Boncsér nótafa Zoli énekelt, mert az ének volt) Külön köszönet Fejes Tominak, aki a babgulyást készítette nekünk, ami inkább volt ragu, annyira sûrû volt, de nagyon finom (és megjegyezném, hogy a babgulyás költségeit Haller Józsi állta [bár nem ezt beszéltük meg], így egy sörrel mindenki jön neki, minimum). Az ünnepi tortából sem sok maradt. Köszönöm a lányoknak a pogácsát és egyéb süteményeket, ezek is nagyon finomak voltak. Az eseményt rendbontás és probléma nélkül zártuk 21:30 körül.

Végül jöjjenek az eredmények:R E D F R O N T Ó B E S T E R
2015


S Ö R 6 L O N B A J N O K S Á G
Hajdúszoboszló, 2015. október 31.

EREDMÉNYEK
ÉS TUDÓSÍTÁS TAKÁCS VASMACI GYURITÓL!

 

Takács Vasmaci Gyuri beszámolója:

Nos, ha csak egy mondatban kellene összefoglalni a szombaton történteket, akkor csak annyit mondanék:

A rendezvény elérte a célját!

Azért ezt megpróbálom kifejteni részletesebben (a teljesség igénye nélkül), csak hogy tudjunk emlékezni erre késõbb is: Reggel, mikor a bevásárlás végét intéztem, bizakodtam, hogy az a fránya köd eloszlik, mire rajtol a mezõny. Haller Józsi izgatott telefonját egy kis reggeli rágása közben fogadtam: • Na, merre vagy, mikor jössz? Mindent leszerveztem, csapoló, sör, szénsav tartály, hol találkozunk? Találkoztunk, összeszedtük a cuccot, megvettük az 50 liter sört (többen kérdeztétek milyen volt, nos egy cseh sör volt a {4,5 %}). Kipakoltunk a Gázláng-pálya mellé és pár perc múlva már az asztalon állt a csapoló berendezés összeszerelve, már csak arra kellett várni, hogy egy kicsit hûljön a sör (melegen nagyon habzik)!
Köszönöm Józsinak, hogy ilyen aktívan közremûködött a csapoló és a sör beszerzésében is egyaránt. Lassan érkeztek a versenyzõk is, elkezdõdött a rajtszám osztás, regisztrálás, a csapolás és a nap is ránk mosolyodott! A versenyszabályzat ismertetése után (ami mindig félbeszakad a vidám közbeszólások miatt) végre sikerült elstartoltatni a mezõnyt. Érdekes, hogy ebben a pillanatban milyen csend ül a tömegre, az induló fél liter sör elfogyasztása idõben változó (van akinek pár másodperc, de van aki még egy perc múlva is a pohárba nézeget [még mindig van?!]). Elindultak a körök és kezdtek fogyni a sörök. Apropó körök! , köszönöm Juhász Peti barátunknak, hogy a futópálya fûnyírásában közremûködött és a verseny napján logisztikai segítséget (autó-utánfutó) is nyújtott! A profikon látszott, hogy felépített taktikával és szigorú körkontrollal nyomják a versenyt! Az ultrásoknak az elején akadtak gondjaik a 6 sör leküzdésével, de érdekes hogy 15 perc után szinte mindenki belejött az ivásba is (meglepõen jól kezdtek ürülni a poharak). Ahogy a verseny a végéhez közeledett, a hangerõ is egyre jobban erõsödött, köszönhetõen a versenyt folyamatosan befejezõ versenyzõknek. Többéves tapasztalatom már, hogy miután az utolsó korty is megnyugszik a gyomrokban, egy kicsit „megüt” az alkohol mindenkit. De ami még érdekesebb, hogy alig telik el 5 perc és már érdeklõdnek (még az ultrások is): - Maradt még egy kis sör, mert szomjasnak érzem magam?! A verseny után fél órával az 50 literes hordó kiürült. Köszönöm a sör csapolásában a Kígyós lányok közremûködését, a körszámlálásban aktívan közremûködõ Dörgõ lányok, Takács Ádám és Pintér Tomi szomszédjának (elnézést kérek, de nem sikerült a nevét megjegyeznem) munkáját. A lényeg, mindenki befejezte a versenyt és csak Gém Petikének sikerült kimosnia az orrát a nemes nedüvel! A hagyományos mezítlábas kör után elindultunk a Szedres Sörözõbe, ahol a házigazda finom babgulyása és a nap nem akármilyen folytatása várt ránk! Az eredményhirdetésre már páran (fõként Bagoly és Janó) elég jó hangulatba kerültek és orgánumuk megtöltötte a Szedres Sörözõ kicsiny udvarát (bár szerintem 2 utcával lejjebb is hallották a jópofa beszólásokat). A lényeg, hogy ezen is túlestünk, gratulálok még egyszer a díjazottaknak és egyben elnézést kérek az oklevelen ejtett bakimér (a dátumot elfelejtettem frissíteni). Köszönöm Buri Évi figyelmességét, aki párjának, Pistinek egy szép emléket állított 50.-ik születésnapja alkalmából (szép volt az egyedi érem, a torta pedig nagyon finom volt)!
• Pistikém! Becsüld meg ezt a lányt, mert biztos, hogy szeret!

Versenyünk névadójának, „Redfront Óbester”-nek gratulálok még egyszer kinevezéséhez, ehhez sikerekben gazdag munkát kívánok. Remélem a gravírozott korsó, amit emlékül kaptál, tetszett?! Megkezdtük a babgulyás szervírozását. Szerintem finomra sikerült, bár csak fele annyi bab került bele, mint ahogy a szakács kérte (ezt is én csesztem el), de így is kiadós lett (volt benne 8 kg. marhahús meg vagy 3 kg. füstölt csülök is). A bogrács alján egy kis üres lé maradt, remélem senki nem maradt éhen! A hangulat az „estebéd” után még tovább fokozódott! Ez egyrészt köszönheto volt Pánisz Laci barátunk megérkezésének, aki bár most más sportágban jeleskedik, mégis tiszteletét teszi eme rendezvényünkön!...és hát aki Lacit ismeri, tudja (én, mikor régen együtt futottunk a több órás hétvégi edzéseken csak „SOKOL” rádiónak hívtam J): a régi anekdóták a Laci orgánumával egyedülállóak, mint pl. a „lehet a kutyának akármilyen jó napja, az oroszlánnak meg akármilyen rossz, kettejük küzdelme nem kérdéses”, vagy a „sas nem vadászik verébre” és az örök klasszikus, a „minden csordában van egy fosos tehén!”. Köszönöm komám, hogy eljöttél! 17:00 magasságában némi zeneszót hallottam kiszûrõdni a belsõ terembõl. Meglepetésemre Balogh Ernõ és szimfonikus zenekara egy kis talpalávalót kezdett húzni, sikeresen, hisz a terem hirtelen megtelt táncoló sörfutókkal (lányok, fiúk egyaránt) és egy-két „helybelivel”. Még Juhász Petit is majdnem sikerült táncra fognunk, de ügyesen kiforgott! Tar „nyomjad bajnok” Imi barátunk eleinte még csak vokálozott - de miután Rózsika nénit megforgatta párszor a táncparketten - hamarosan átvette a mikrofont és szólózott (Ernõ bátyánk nem tiltakozott és amúgy hallgatható is volt. Kb. 2 óra tánc után a társaság egy kicsit megfáradt és páran már egyéb elfoglaltságuk miatt elmentek. Mi, akik még maradtunk, Ernõ bátyánk hegedülése mellett elkurjongattunk jópár nótát (tehetség kutatón nem kell indulnunk. Nem tudom pontosan, mikor hagytam el az objektumot, csak azt, hogy nem én voltam az utolsó! Vasárnap reggel fáradtan ébredtem (azért a majmok doboltak rendesen a fejemben), miután rendbe szedtem magam átmentem a klubba. Kérdeztem Editkét (
Õ volt a pultos), hogy rendben volt-e minden, de megnyugtatott, hogy igen, az esemény rendbontás nélkül ért véget! Köszönöm mindenki részvételét, remélem jól éreztétek magatokat (nekem úgy tûnt), úgy gondolom, hogy akik elõször vettek részt ilyenen egy új élménnyel gazdagodtatok!

Takács György
vasmaci

Ui.: jövõre komoly kíhívás elé nézünk, mert lesz néhány ünnepeltünk! (Nyomjad bajnok 40!, Bagoly-40!, Haller-50!, Csõdör-50!, Hartisz-45! Papitó 60!!!...hogy csak néhányat említsek….)

EREDMÉNYEK pdf-ben itt!

 

ANCSA 40 és JANÓ 50
Sörmaratoni Bajnokság
Hajdúszoboszló, 2014. október 25.

Helyezés - Név - Táv (méter) - Sör - pohár - liter

Janó-50 1 kör: 1 km / 1 pohár sör)

1 Takács vasmaci Gyuri 12 005 m 12 3,6
2 Boncsér nótafa Zoli 10 970 m 10 3
3 Dörgõ rókarudi Sándor 9 525 m 9 2,7
4 Kígyós kisfröccs Sándor 9 300m 9 2,7
5 Gyõrfi Gergõ dr. 9 040 m 9 2,7
6 Farkas pocok Józsika 9 000 m 9 2,7
7 Gém Janó 7 487 m 7 2,1
8 Kovács Bence 6 520 m 6 1,8
9 Örsi keresztapu Zsolt 6 000 m 5 1,5

1 Gém Lujzi Regina 3 000 m 3 0,9


Ancsa-40 (2 kör [2 km.] / 1 pohár sör)

1 Gém mindenjó Péter 12 400 m 6 1,8
2 Halik Péter 10 500 m 5 1,5
3 Török mókus Pisti 10 260 m 5 1,5
4 Hartman Laci 9 700 m 4 1,2
5 Barbócz Gabi 9 250 m 4 1,2
6 Mátyus Laci 9 130 m 4 1,2
7 Kiss Benjámin 8 600 m 4 1,2
8 Kiss Dániel 8 175 m 4 1,2
9 Dörgõ kicsi de gyors Máté 8 115 m 4 1,2
10 Mátyus Attila 6 000 m 3 0,9 0


1 Barbócz nem adom fel Ancsa 10 150 m 5 1,5
2 Végh Márti 10 000 m 4 1,2
3 Buri Évi 9 870 m 4 1,2
4 Komódi vitézlõ vitéznõ Erzsike 9 570 m 4 1,2
5 Pribéli mosolygós Ildikó 8 430 m 4 1,2
6 Kiss Regina 4 000 m 1 0,3

Nem söröztek csak velünk futottak!
1 Makai Csilla 12 230 m 0
2 Antal Attila 11 000 m 0
3 Sándor Icu 8 830 m 0
4 Balogh Kriszti 8 830 m 0
5 Czap Zsuzsa 8 700 m 0

 SÖRMARATON VERSENYSZABÁLYOK


A verseny meghívásos, amin az elõzõ versenyek gyõztesei és helyezettjei valamint az arra érdemes meghívottak vehetnek részt, a versenybizottság válogatása alapján. A versenyen hölgyek és urak indulhatnak, egyetlen feltétel a 18. életév betöltése. A versenyt az nyeri, aki a meghatározott idõ alatt (60 perc) a legtöbb kört futja az 1000 méteres körpályán. A hölgyeknek az Ancsa 40 SörMaratonon 2 körönként (2000 méterenként), az uraknak a Janó 50 SörMaraton Ultra Drunken Man távon 1 körönként (1000 méterenként) 1 pohár 0,33-as sört kell elfogyasztani az erre kijelölt depóban. A sör bármely más helyre történõ töltése egy 3 perces "Stop and Go!" büntetést von maga után. A büntetés ideje alatt a versenyzõ nem futhat és nem ihat a sörébõl.
A sör elfogyasztása után az üres poharat lefelé fordítva a verseny ellenõrének be kell mutatni. Amennyiben az elfogyasztott malátalé a késõbbiekben újra a felszínre kerûlne, az a verseny abbahagyását és a versenyzõ megkönnyebbülését jelenti. Ebben az esetben az addig megtett távolságot figyelembe venni nem áll módunkban. A sör elfogyasztására a kijelölt depo szolgál, ezt csak a sör elfogyasztása után szabad elhagyni. A verseny végét jelzõ hármas sípjel után a versenyzõ a versenypályán köteles megállni (vagy leülni, esetleg feküdni) az 1 óra alatt megtett táv pontos rögzítéséig. A felmerülõ vitás esetekben - olyan nincs! - a versenybizottság döntése a mérvadó. A versenybizottság döntéséig szükség esetén meg kell várni annak beszámítható állapotba való kerülését. (Ez általában másnap...) A versenyre gépkocsival történõ érkezés nem ajánlott, kerékpár csak kitámasztó kerék esetén!

Választható távok:
Ancsa 40 SörMaraton (60 perces verseny hölgyeknek): 2000 méter/0,33 sör
Janó 50 SörMaraton Ultra Drunken Man (60 perces verseny uraknak): 1000 méter/0,33 sör

A verseny meghívásos!

Meghívottak a 2004-2014 közötti versenyeinken az abszolút kategóriában bajnokok és dobogósok,
valamint a versenybizottság döntése alapján, eddigi eredményeik figyelembe vételével
ide sorolt SörAtléták, SörMaratonisták.


Takács György fõszervezõ levele az alábbiakban, eredetben:


Sziasztok! A következõ sörfutás idõpontja: 2014.10.25. (szombat) 12:00. Helyszín: Hajdúszoboszló, Repülõtér.

Verseny típusa: SÖRMARATON (1 órás futás közben 1 illetve 2 kilométerenként, kötelezõen a depóban 0,33 liter sör elfogyasztása). A sört a debreceni Jakab Sörfõzdébõl hozzuk! Akinek ez nem megfelelõ, az hozzon magával olyat, amilyet szeret, de legalább 2 litert.
Helyezések eldöntése: az egy óra alatt megtett táv és elfogyasztott sör alapján (a verseny végét jelzõ hang után a megtett részkört lemérjük). Pálya: 1 km.-es füves „körpálya”. Nevezési díj: 1000 HUF (a sör és a lebonyolításhoz szükséges göngyöleg ára. A sör, amit nem iszol meg a verseny alatt, azt megihatod utána). Helyszíni nevezést csak nagyon korlátozott számban tudunk elfogadni, kérem részvételi szándékotokat elõre jelezzétek és nem sértõdöm meg, ha valaki a nevezési díjat is elõre átadja.

Hölgyek!
A verseny neve a szebbik nem képviselõi számára: ANCSA-40! Barbócz Anikó, többszörös sörfutónõ 40.-ik születésnapja tiszteletére.

Férfiak!
A verseny neve a hímek számára: JANÓ-50! Gém Janó barátunk 50.-ik születésnapja tiszteletére.

Eredményhirdetés: a verseny után a SZEDRES SÖRÖZÕ-ben, ahol az ünnepeltek egy tál slambuccal is megvendégelnek bennünket! (az ételváltoztatás jogát fenntartjuk).

-------------------------------------------------------

 

EREDMÉNYEK ÉS FOTÓK!

A SZOBOSZLÓI LELÁTÓ TUDÓSÍTÁSA ITT!

Fireman 40
Sör6tlon Bajnokság
Hajdúszoboszló, Gázláng Sportpálya
2014. augusztus 24.

Drunken-woman (3 sör):

1. Lieszkovszky „fotós” Veronika 32:11
2. Végh Márti 34:27
3. Barbócz „sosem adom fel” Anikó 35:28
4. Kómódi „vitézlõ vitéznõ” Erzsike 36:52
5. Keczán Mariann 39:54
6. Kökényesi Keczán Beáta 39:54
7. Buri Éva 40:02
8. Molnárné „gyõri égi tünemény” Editke 43:10

Drunken-man (3 sör):

1. Takács „fireman” Csabi 27:39
2. Gém „mindenjó” Péter 28:06
3. Juhász „kengyelfutó” Péter 31:58
4. Kígyós „kisfröccs” Sándor 32:05
5. Török Pisti 37:06
6. Haller „parádés” Józsi 37:08
7. Dörgõ„kicsi de gyors” Máté 37:54
8. Haller Peti 38:51
9. Takács „nyakigláb” Levi 41:32
10. Török Sanyi 43:26
11. Hartman Laci 49:39

Ultra drunken-man (3 sör):

1. Kocsár „Mackófelsõ” László 29:14 Új országos és világcsúcs!
2. Hosszú „Bagoly” Zsolt 36:45
3. Tar „nyomjad bajnok” Imre 46:20

FOTÓK

Az eredményhirdetésen készült eredeti képek a
Finish Line Sportidában, a versenyen készültek Gyurinál vannak.
Kattints a Send E-mailre!

-------------------------------------------

Sör6tlon Bajnokság
Hajdúszoboszló, Gázláng Sportpálya
2013. augusztus 11.


Soft drinkman:
1. Dörgõ"kicsi de gyors" Máté 32:53
2. Dörgõ Zsófi 45:09

Drunken woman (3 sör):
1. Lieszkovszky "fotós" Veronika 40:30
2. Buri Éva 42:50
3. Keczán Mariann 46:19
4. Pávai Ildikó 55:17
5. Pribéli "mosolygós Ildikó nem bírt a sörrel

Drunkenman (3 sör):
1. Juhász "kengyelfutó" Péter 29:28
2. Szõts Richárd 29:32
3. Szilágyi Attila 32:48
4. Kígyós "kisfröccs" Sándor 34:59 (a legidÕsebb)
5. HegedÛs Zsombor 37:03
6. Gém "minden jó" Péter 41:02 ( a bevállalós)
7. DörgÕ"rókarudi" Sándor 48:19

Ultra drunkenman (6 sör):
1. Kocsár "Mackófelsõ" László 32:05
2. Pintér "redfront" Tamás 35:13
3. Hosszú "bagoly" Zsolt 37:03
4. Takács "fireman" Csaba 38:55
5. Tar Zsolt 39:12
6.Gém "Yanó" Janó 54:53
7. Nagy Nándor 1:11:03 (feltámadás után)

--------------------------------------------------

Mackófelsõ 50

12. SörAtlon & SörMaraton Bajnokság
Hajdúszoboszlói Repülõtér
2012. október 21.

A Mackófelsõ-50 verseny eredményei a hivatalos versenylap alapján:


SörAtlon
Kocsár "Mackófelsõ" László 3260 méter 8 sör (versenyen kívül indult)
1. Tar "nyomjadbajnok" Imre 3200 méter 7 sör
2. Nick Morris 3152 méter 7 sör
3. Takács "Géza" Nándi 2720 méter 6 sör
4 . Kiss "sárkány" Sándor 2646 méter 0,75 l. bor
5 . Takács "gumimaci" Ádám 2000 méter 5 sör
7 . Gém Janó 2000 méter 5 sör

BorAtlon
1. Kígyós "kisfröccs" Sándor 3650 méter +1 üveg (0,7 dl) bor

SörMaraton
1. Hosszú "bagoly" Zsolt 12538 méter 6 sör
2. Dörgõ "rókarudi" Sándor 10660 méter 5 sör
3. Hartman "hartisz" László 9600 méter 4 sör
4. Takács "vasmaci" György 8000 méter 4 sör
5. Kotrás "kutyabarát" Gabi 7800 méter 3 sör
1. Lieszkovszky "fotós" Veronika 9250 méter 4 sör

 

VERSENYSZABÁLYOK

A verseny meghívásos és egyéni nevezéses jellegû, amelyen az elõzõ versenyek gyõztesei,
valamint az arra érdemes meghívottak vehetnek részt, a versenybizottság válogatása alapján.
A versenyen hölgyek és urak indulhatnak, egyetlen feltétel a 18. életév betöltése.
A versenyt az nyeri, aki a meghatározott idõ alatt (20 perc, illetve 1 óra) a legtöbb kört futja.
Egy kör megtétele 400 méter lefutásából és egy 0.33-as sör torkon át történõ legurításából áll.
A SörMaratonon 5 körönként (tehát 2000 m-ként) 1 doboz 0,33-as sör.
A sör bármely más helyre történõ töltése egy büntetõ kört von maga után.
A sör elfogyasztása után az üres dobozt lefelé fordítva a verseny ellenõrének be kell mutatni.
Amennyiben az elfogyasztott malátalé a késõbbiekben újra a felszínre kerûlne, az a verseny abbahagyását
és a versenyzõ megkönnyebbülését jelenti.
Ebben az esetben az addig megtett távolságot figyelembe venni nem áll módunkban.

A sör elfogyasztására a kijelölt depo szolgál, ezt csak a sör elfogyasztása után szabad elhagyni.
A verseny végét jelzõ hármas sípjel után a versenyzõ a versenypályán köteles megállni (vagy leülni, esetleg feküdni)
a 20 perc, ill. 1 óra alatt megtett táv pontos rögzítéséig.
A felmerülõ vitás esetekben - olyan nincs! - a versenybizottság döntése a mérvadó.
A versenybizottság döntéséig szükség esetén meg kell várni annak beszámítható állapotba való kerülését.
(Ez általában másnap...) A versenyre gépkocsival történõ érkezés nem ajánlott, kerékpár csak kitámasztó kerék esetén!

Választható távok:
SörAtlon (20 perces verseny): 400 méter/0,33 sör
SörMaraton (60 perces verseny): 2000 méter/0,33 sör

Kategóriák:

Elit:
A 2004-2011 közötti versenyeinken az abszolút kategóriában bajnokok és dobogósok,
valamint a versenybizottság döntése alapján, eddigi eredményeik figyelembe vételével
ide sorolt SörAtléták, SörMaratonisták.
A versenybizottság a kategóriába-sorolás jogát fenntartja!

Amatõrök:
Akik a fenti feltételeknek nem felelnek meg.


Versenyen kívül indulók:
Akik még ennek sem felenek meg, mert sérültek, felkészületlenek.


1. A verseny során - tekintettel az õszi idõjárásra - visszatérünk a 0,33-as dobozos sörre.
2. Most elsõ alkalommal "hozott anyagból" bonyolítjuk le a versenyt!
3. Minden elõnevezõ köteles az általa elõre kiszámított mennyiségû 0,33-as - legalább 4,0 %-os - dobozos sört magával hozni. Mindenki annyi sörrel nevezzen, amennyit el fog fogyasztani a 20 perces, illetve 1 órás versenyen, nem árt 2-3 dobozzal többet kalkulálni. Lásd a versenyszabályzatot!
4. A helyszínen 0,33-as sör vásárlására nincs lehetõség.
5. A sört mindenki magának hûti a megfelelõ hõfokra, azokat a rajt elõtt rajtszámmal ellátva a "depó"-ban az asztalon elhelyezheti.
6.Külsõ segítség a sör felbontásához, elfogyasztáshoz nem vehetõ igénybe!

 

11. SörAtlon & SörMaraton Bajnokság
Balmazújvárosi Sportpálya, 2011. augusztus 26.

Eredmények és fotók!

SörMaraton
1. Takács "Vasmaci" György 13575 méter és 6 sör
2. Takács "Tûzoltó" Csaba 12400 méter és 6 sör
3. Hosszú "Bagoly" Zsolt 11750 méter és 5 sör

 

SörAtlon
1. Kocsár László "Mackófelsõ" 4000 méter és 9 sör
2. Kígyós "Kisfröccs" Sándor 3220 méter és 8 sör
3. Tar "Nyomjad Bajnok!" Imre 3200 méter és 7 sör

Hírachívum a SörAtlon edzõversenyrõl:

2011. augusztus 12-én 16.00-tól "Nyomjad Bajnok!" vezetõ versenybíró és
"Mackófelsõ" versenyigazgató pályabejáráson és
edzõversenyen vettek részt.
A feladat 20 perces - SörAtlon - távon
2 körönként 1 doboz 0,5 literes dobozos sör elfogyasztása volt.

A pályabejáráson részt vett az Egyesült Államok Szövetségi Rendõrbírója (U.S. Marshal)
a továbbiakban hagyományosan: békebíró :)

A bejárás során megállapították, hogy a 400 m-es atlétikai pálya talaja
"Nyomjad bajnok" vezetõ versenybíró megfogalmazása szerint "kotu".


A kotu minõsítés annyit jelent, hogy az esõzések nyomán sajátos fekete iszapos filmréteg burkolja be a salakpályát,
ami megszáradt és olyan, mintha egy rekortánpálya felületét a nap sallangokban felolvasztotta volna.
Mindenképpen feledhetetlen, egyedi élményt nyújt ez a látvány, de a pálya - ennek ellenére - jól futható!

A résztvevõk megállapították, hogy a pálya a bajnokság lebonyolítására kifejezetten alkalmas.

TOVÁBBI H ÍREK A SörAtlon EDZÕVERSENYRÕL:

2011. augusztus 16-án "Nyomjad Bajnok!" vezetõ versenybíró és
"Mackófelsõ" versenyigazgató pályabejáráson és
edzõversenyen vettek részt.
A feladat 10 kör 200/200 m-es fartlek futás volt.

A pályabejáráson természetesen ismét részt vett az Egyesült Államok Szövetségi Rendõrbírója
(U.S. Marshal)

A bejárás során megállapították, hogy a 400 m-es atlétikai pálya talaja az elõzõ edzés óta sokat javult.EREDMÉNYEK ÉS FOTÓK!

Sör6lon & Fröccs6lon Bajnokság
Hajdúszoboszló - Repülõtér, 2011. június 12.
Táv: 6000m lefutása és közben 3x0,5 l sör, vagy fröccs elfogyasztása

Nyílt kategória
1. Kovács "Gólyalábú" Zsolt, Debrecen 24.12
2. Takács György "Vasmaci", Hajdúszoboszló 25.34
3. Takács "Fireman" Csaba, Hajdúszoboszló 25.58
4. Békési Lajos, Hajdúszoboszló 29.49
5. Ceglédi István, Hajdúszoboszló 32.18

Masters kategória
1. Kocsár László "Mackófelsõ", DSC-SI 25.24
2. Kígyós "Kisfröccs" Sándor, Hajdúszoboszló 33.22
3. Juhász "Kengyelfutó" Péter, Hajdúszoboszló 35.55
4. Gém "Yanó" János, Hajdúszoboszló 38.36
5. Dr. Baksa "Ebadta" László, DRSE 41.03
6. Kotrás "Kutyabarát" Gábor, Hajdúszoboszló 43.37
7. Kiss "Sárkány" Sándor, Hajdúszoboszló 44.25

Nõi kategória
1. Lieszkovszky "Fotós" Veronika, Hajdúszoboszló 33.40
2. Barbócz Anikó, Hajdúszoboszló 40.07

Sör6lon & Fröccs6lon Bajnokság
Sör6lon & Fröccs6lon
VERSENYSZABÁLYZAT

A Sör6lon & Fröccs6lon verseny a Finish Line Sportiroda tulajdona. Minden jog fenntartva!


A Sör6lon & Fröccs6lon VERSENY SZABÁLYAI ÉS A KATEGÓRIÁK


A verseny távja: 6 km (400 méteres, salakos futópályán 15 kör). A verseny terepen és aszfaltozott útvonalon - tetszõlegesen kijelölt pályán - is megrendezhető. A verseny meghívásos és egyéni nevezéses jellegű, amelyen a korábbi SörAtlon, SörMaraton és Sör6lon versenyek gyõztesei, valamint az arra érdemes meghívottak vehetnek részt, a versenybizottság válogatása alapján. A versenyen hölgyek és urak is indulhatnak, egyetlen feltétel a 18. életév betöltése.

A versenyzõ a rajtnál 3 doboz hagyományos 0,5 literes, az ellenőr által hitelesítő jelzéssel, névvel és rajtszámmal ellátott sört, vagy 1/1-es arányban kevert fröccsöt - kap, amelyet csak a rajtjel elhangzása után a depóban szabad elfogyasztani. A sörök, fröccsök verseny közbeni további hűtése, tárolása - pl. hûtõládában - a versenyző feladata. A rajtjel elhangzásakor az első doboz sört, vagy fröccsöt teljesen ki kell inni - a versenybírónak az üres dobozt, korsót bemutatni - majd ezután szabad megkezdeni a 6 km lefutását. A második és a harmadik doboz sört - vagy fröccsöt - a verseny közben, de kizárólag a depóban (állva, leülve, esetleg lefeküdve) - szabad elfogyasztani. A célvonalon áthaladni csak akkor szabad, ha a versenyzõ mind a három sört, vagy fröccsöt elfogyasztotta. A verseny távját tetszőleges taktikával - futás, ivás - lehet teljesíteni.
A versenyt az nyeri, aki az 1+2 doboz, korsó 0,5 l sört/fröccsöt hiánytalanul elfogyasztja és a 6 km-es távot a legrövidebb idő alatt teljesíti! A verseny limitideje: 45 perc!
A sör/fröccs bármely más helyre történõ töltése, valamint egyéb sportszerűtlenség és szabálytalanság 1perces "STOP AND GO!" büntetést von maga után.*(Lásd lent, a megjegyzéseknél!)
Amennyiben az elfogyasztott sör/fröccs a 6 km lefutása alatt, illetve a célba érkezést követően a limitidő (45 perc) leteltéig újra a felszínre kerülne, az a verseny feladását és a versenyzo megkönnyebbülését jelenti. Ebben az esetben az elért eredményt figyelembe venni nem áll módunkban. A sör/fröccs elfogyasztására a kijelölt sör/fröccs-depó szolgál, ezt csak a sör/fröccs elfogyasztása után szabad elhagyni. A versenyző verseny alatt bármilyen lassan haladhat, sétálhat, leülhet, esetleg feküdhet. A 6000 métert a limitidő alatt nem teljesítő versenyzők eredményének regisztrálására lehetőség nincs!
A felmerülő vitás esetekben - olyan sincs! - a versenybizottság döntése a mérvadó. A versenybizottság döntéséig szükség esetén meg kell várni annak beszámítható állapotba való kerülését. (Ez általában másnap...) Óvás: a versenyt követõen 5 percen belül, 3 gépelt példányban kell benyújtani a vezetõ versenybíróhoz. Óvási díj: megfizethetetlen (készpénzben).
Figyelem! A versenyre gépkocsival történõ érkezés nem ajánlott, kerékpárral csak kitámasztó kerék esetén!

Sör6lon/Fröccs6lon csapatverseny

Egy csapat 3 főből áll. Vegyes csapat is jelentkezhet. Nevezhetnek azonos településről, sportegyesületből, intézményből, vendéglátó egységből jelentkező csapatok. A helyezések eldöntése, az egyéni időeredmények összeadása alapján történik. Az a csapat győz, amelyiknek az értékelhető összideje a legkisebb. A csapattagok a verseny során egymást segíthetik és támogathatják, de egymás söréből/fröccsébõl nem fogyaszthatnak. Engedélyezett viszont a nyílt taktikai tanács, az iramdiktálás, az irányba tartás és az itatás.

*Megjegyzés: " STOP AND GO!" szabály: a versenyző az 1 perces büntetés alatt fél lábát felemelve - ha ez már nem sikerülne - akkor két lábon, egyik kezében a sörösdobozt/korsót magasba tartva, köteles kivárni a büntetés végét, majd 1 perc elteltével, az ellenőr "GO!" jelzésére folytathatja a versenyt.

 

Sör6lon & Fröccs6lon Bajnokság
Hajdúszoboszló - Repülõtér, 2010. május 24.
Táv: 6000m lefutása és közben 3x0,5 l sör, vagy fröccs elfogyasztása

Köszönet Takács Gyurinak és családjának, valamint Kígyós Sanyinak a szervezésért,
Lieszkovszky Veronikának és Juhász Petinek a fotózásért, Szûrös Csabának a slambucért!

A díjazásról a Finish Line Sportiroda és a balmazújvárosi

Vegye! Vigye! Igya!

gondoskodott!

 

EREDMÉNYEK:

Hölgyek
Lieszkovszky "Fotós" Veronika (1967) 33:50
Gyebnár "Kicsi" Éva (1979) 42:32
Pribéli "Mosolygós" Ildikó (1971) 42:40

Old boys (1965 elõtt)
Kocsár "Mackófelsõ" László (1962) 25:45
Varga "Macsó" Sándor (1961) 28:50
Kígyós "Kisfröccs" Sándor (1958) 32:37
Kotrás "Kutyabarát" Gábor (1957) 1:05:22
Kiss "Sárkány" Sándor (1963) elfáradt

Young boys (1965 után)
Széles "Hogyismondjam" Zoltán (1968) 26:28
Takács "Vasmaci" György (1971) 26:48
Takács "Fireman" Csaba (1974) 26:55
Dörgõ"Rókarudi" Sándor (1968) 32:11
Hegedûs "Beer lyuk még" Zoltán (1978) 33:21

10. SörAtlon & SörMaraton Bajnokság
Balmazújváros, 2009. augusztus 7.

EREDMÉNYEK!

A VERSENYT ISMÉT 0,33-AS POHARAS, FRISSEN CSAPOLT SOPRONI SÖRREL RENDEZTÜK MEG!

A SÖRT A

ÉS TAR "NYOMJAD BAJNOK!" IMRE AJÁNLOTTÁK FÖL.
A DÍJAZÁSRÓL A FINISH LINE SPORTIRODA GONDOSKODOTT.


SörAtlon
1. Takács "Tûzoltó" Csaba 3500 méter és 8 sör
2. Tar "Nyomjad bajnok!" Imre 2880 méter és 7 sör
3 . Kiss "Sárkány" Sándor 2860 méter és 7 sör
4-5. Kígyós "Kisfröccs" Sándor és Molnár "Doktor fröccsölõ" Tibor
2800 méter és 6 sör

SörMaraton
1. Kocsár László "Mackófelsõ" 14320 méter és 7 sör
(Új magyar bajnoki és pályacsúcs, régi: 13900 méter és 6 sör, 2008. augusztusban Takács "Vasmaci" György)
2. Takács "Vasmaci" György 14050 méter és 7 sör
3. Varga "Macsó" Sándor 12110 méter és 6 sör
4. Hegedûs "Beer Lyuk még" Zoltán 11150 méter és 5 sör
5. Szûrös Csaba 11010 méter és 5 sör

SörMaraton
1. Böszörményi "Kutyafülûmókus" Edit 10180 méter és 5 sör

----------------------------------------------

EREDMÉNYEK!

9. Heineken SörAtlon & SörMaraton Bajnokság
2008. AUGUSZTUS 8.

BALMAZÚJVÁROS, VÁROSI SPORTPÁLYA ÉS VÁROSI TERMÁLFÜRDÕ

A VERSENYT ISMÉT 0,33-AS POHARAS, FRISSEN CSAPOLT SOPRONI SÖRREL RENDEZTÜK MEG!

A SÖRT A

ÉS TAR "NYOMJAD BAJNOK!" IMRE AJÁNLOTTÁK FÖL.
A DÍJAZÁSRÓL A FINISH LINE SPORTIRODA GONDOSKODOTT.

 

SörMaraton
1. Takács "Vasmaci" György 13900 méter és 6 sör
(Új bajnoki és pályacsúcs, régi: 13800 méter és 6 sör, 2005. augusztusban Kocsár László "Mackófelsõ")
2. Takács "Tûzoltó" Csaba 13180 méter és 6 sör
3. Kígyós "Kisfröccs" Sándor 12500 méter és 6 sör
4. Szûrös Csaba 11100 méter és 5 sör
5. Iski Tamás 9000 méter és 4 sör

SörAtlon
1. Kocsár László "Mackófelsõ" 4030 méter és 10 sör
(Új magyar bajnoki és pályacsúcs, régi: 3450 méter és 8 sör, 2008. májusban Hajnal "Heineken" Tamás)
2. Pánisz László "Kazuár"
3400 méter és 8 sör
3. Tar "Nyomjad bajnok!" Imre 2900 méter és 7 sör
4-7. Tóth "Partizán beokád" Gábor, Molnár "Doktor fröccsölõ" Tibor,
Lente Dániel, Táncos Levente 2800 méter és 6 sör

SzörpAtlon
1. Molnár András 2400 méter és 6 szörp
2. Tóth Gábor Junior 800 méter és 2 szörp
3. Molnár Szilaj Klára 800 méter és 2 szörp
4. Tar Imre Junior

HÍREK!
A SÖRATLON EDZÕVERSENYRÕL

2008. augusztus 5-én "Nyomjad Bajnok" és "Mackófelsõ"
pályabejáráson és
edzõversenyen vettek részt.
A feladat 20 perces - SörAtlon - távon
2 körönként 1 doboz 0,5 literes sör elfogyasztása volt.

EREDMÉNYEK:

"Mackófelsõ" : 3750 méter + 4 és fél doboz (2,25 liter) sör
"Nyomjad bajnok!": 2800 méter + 3 és fél doboz (1,75liter) sör


 

EREDMÉNYEK!

8. Heineken SörAtlon & SörMaraton Bajnokság
2008. MÁJUS 2.
BALMAZÚJVÁROS, VÁROSI SPORTPÁLYA ÉS VÁROSI TERMÁLFÜRDÕ

A VERSENYT MOST ELÕSZÖR NEM 0,33-AS DOBOZOS,
HANEM FRISSEN CSAPOLT SÖRREL RENDEZTÜK MEG!

A SÖRT A

ÉS TAR "NYOMJAD BAJNOK!" IMRE AJÁNLOTTÁK FÖL.
A DÍJAZÁSRÓL A FINISH LINE SPORTIRODA GONDOSKODOTT.


EREDMÉNYEK:

SörAtlon

Nyílt bajnokság:
1. Hajnal "Heineken" Tamás (Budapest) 3450 méter és 8 sör
/Csapolt, poharas sörrel felállított bajnoki és pályacsúcs!/
2. Veres "Seres" Gábor (Balmazújváros) 3200 méter és 7 sör
3. Dávid László "Maestro" (Debrecen) 2450 méter és 6 sör
4. Giday Gergõ "Chuckie" (Debrecen) 2400 méter és 5 + fél sör
5. Hornyák Balázs "2rok" (Debrecen) 2220 méter és 5 sör
6. Fekésházy Ambrus "Ambrosini" (Debrecen) 2070 méter és 5 sör
---------------
7. Molnár Elõd "Elödyke" (Debrecen) 2000 méter és 5 sör
8-10. Tar "Nyomjad bajnok!" Imre (Balmazvad Kft.)
Orosz "Fogó" István (Haj-Sza SE)
Fónagy Viktor "Vicky Balboka" (Debrecen)

2000 méter és 4 + fél sör


SörMaraton

Nyílt bajnokság:
1. Hajnal László "Mizu?" (Budapest) 13550 méter és 6 sör
2. Takács "Vasmaci" Gyuri (Haj-Sza SE) 13500 méter és 6 sör
3. Takács "Futókovács" Csabi (Haj-Sza SE) 12820 méter és 6 sör
---------------
4. Kígyós "Kisfröccs" Sándor (Haj-Sza SE) 12670 méter és 6 sör
5. Sinkó József "Szundi" (Budapest) 12220 méter és 6 sör
6. Szabados "Szabilaci" László (Budapest) 10500 méter és 5 sör


Masters:
1. Kígyós "Kisfröccs" Sándor (Haj-Sza SE) 12670 méter és 6 sör
2. Szûrös "Macilaci" Csaba (Haj-Sza SE) 10330 méter és 5 sör
3. Juhász "Kengyelfutó" Péter (Haj-Sza S.E.) 10290 méter és 5 sör
4. Kotrás "Kutyabarát" Gábor (Haj-Sza SE) 9210 méter és 4 sör

Nõk
1.
Lieszkovszky "Fotós" Veronika (Haj-Sza SE) 10290 méter és 5 sör

---------------------------

TOVÁBBI EREDMÉNYEK

KÍGYÓS SÁNDOR 50 ÉVES!

KÍGYÓS 50 Sör6lon & Bor6lon verseny
Hajdúszoboszló - Repülõtér, 2008. január 12.


Bor6lon verseny (táv: kb. 7,2 km)
1. Pánisz László 35.40
2. Dörgõ "Rókarudi" Sándor 36.42
3. Kígyós "Kisfröccs" Sándor 36.53
4. Fehér "Színes" Gyula 42.50
5. Fekete Antal 45.03
6. Orosz "Fogó" István

Bor6lon verseny (táv: kb. 7,2 km)
1. Pribéli "Sebajtóbiás" Ildikó 44.50

Sör6lon verseny (Táv: 7,2 km)
1. Kocsár László "Mackófelsõ" 35.08
2. Takács György 35.14

Veronika képei:

http://picasaweb.google.com/verliesz/SanyiSzLinapja

 

Kígyós Sándor háromszoros SörMaraton bajnok 50. születésnapja alkalmából Sör6lon és Bor6lon versenyt rendeztünk. Az eseményre 2008. január 12-én (szombaton) 10.00 órai kezdettel, Hajdúszoboszlón a Repülőtéren kijelölt hatkörös futópályán került sor.

Versenyszabályok: a verseny 6 km lefutásából és 3 doboz 0,5 l sör, vagy 3 korsó 0,5 l 1-1 arányban kevert vörösboros tea elfogyasztásából állt. A versenyt az nyerte, aki a 3 doboz /korsó/ sört, vagy boros teát a 6 km-es táv lefutása közben - a kijelölt sör- és bordepóban - maradéktalanul elfogyasztotta és a célon testének teljes terjedelmével, külső segítség igénybevétele nélkül áthaladt.

A versenyen minden atléta három-három dobozos, 0,5 l-es Löwenbrau sört, vagy 0,5 l 1/1 arányban kevert vörösboros teát fogyasztott. Az versenyitalokat az ünnepelt ajánlotta föl a köz javára (az Õ és a mi javunkra.)

A slambucfõzésre ismét Szûrös Csaba (Isten nyugasztalja) barátunkat kérjük föl!

 

EREDMÉNYEK!

KELET-MAGYARORSZÁG

7. Heineken SörAtlon & SörMaraton Bajnoksága
2007. AUGUSZTUS 17.
BALMAZÚJVÁROS, VÁROSI SPORTPÁLYA


EREDMÉNYEK

SörAtlon Elit

1. Kocsár László "Mackófelsõ" (DSC)
3200 m + 7 és fél doboz sör /Új bajnoki és pályacsúcs!
Régi: 3000 m + 7 sör Szabó "Pali" László 2006. augusztus 19./
2. Balog György Ulrich (Komarnicki THSE Budapest) 2170 m + 5 sör
3. Cseke "Csekosz" Attila (BSC) 2000 m + 4 sör
4. Tar "Nyomjad Bajnok!" Imre (Balmazvad kft.)
2000 m + 4 sör


SörMaraton Elit
1. Kígyós "Kisfröccs" Sándor (Haj-Sza S.E.)
12280 m + 6 sör
2. Kondás Tibor (Komarnicki THSE Budapest)

11280 m + 5 doboz sör
3. Böszörményi "Kutyafülûmókus" Edit
(Debrecen) 9850 m + 4 sör

SörMaraton Elit Nõk
1. Böszörményi "Kutyafülûmókus" Edit (Debrecen) 9850 m + 4 sör

EREDMÉNYEK

I. SÖR6LON ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

BALMAZÚJVÁROS, 2006. ÁPRILIS 30.

Táv: 6000m lefutása és közben 3x0,5 l sör elfogyasztása

1. Kocsár László "Mackófelsõ" 26.50
2. Hajnal "Mizu?" László 28.40
3. Hegedûs "Zolly-style" Zoltán 32.26

1. Böszörményi "Kutyafülûmókus" Edit 39.51
2. Hajtó "Csiga" Erika 43.46

-------------------------------------------------------

EREDMÉNYEK!

KELET-MAGYARORSZÁG

6. SÖRATLON & SÖRMARATON BAJNOKSÁGA
2006. AUGUSZTUS 19.
BALMAZÚJVÁROS, VÁROSI SPORTPÁLYA


SÖRMARATON ELIT
1. Kígyós "Kisfröccs" Sándor (Haj-Sza S.E.) 12550 m + 6 sör
2. Hajnal "Mizu?" László (Budapest) 12350 m + 6 sör
3. Sinkó "Szundi" József (Budapest) 10680 m + 5 sör


SÖRMARATON ELIT NÕK
1. Böszörményi "Kutyafülûmókus" Edit (Debrecen) 9800 m + 4 sör

SÖRMARATON AMATÕR
1. Sipos "Lopakodó" Szabolcs (Szolnok) 8000 m + 4 sör

SÖRATLON ELIT

1. Szabó "Pali" László (Kondoros) 3000 m + 7 sör. (Új bajnoki -és pályacsúcs!)
2. Hajnal "Heineken" Tamás (Fót) 2540 m + 6 sör
3. Dávid "Bubó" László (Mátészalka) 2400 m + 5 sör

SÖRATLON AMATÕR
1. Cseke "Csekosz" Attila 2200 m + 5 sör
2. Veres "Seres" Gábor 2140 m + 5 sör
3. Orosz "Fogó" István 1800 m + 4 sör

FRÖCCSATLON

1. Pribéli "Sebajtóbiás" Ildikó (Haj-Sza S.E.) 1600 m + 4 fröccS

GALÉRIA

KELET-MAGYARORSZÁG
5. SÖRATLON & SÖRMARATON BAJNOKSÁGA

BALMAZÚJVÁROS, VÁROSI SPORTPÁLYA,
2006. ÁPRILIS 30.

Szponzorunk weblapja itt! Látogasson el a weboldalra!
Vegye, vigye, igya!

ELIT
SörAtlon
SörMaraton
Abszolút bajnok: 1. Kocsár László "Mackófelsõ" (DSC) 2,960 km + 7 sör
2. Tar "Nyomjad Bajnok!" Imre (Wienerberger) 1,600 km + 4 sör

Abszolút bajnok: 1. Kígyós "Kisfröccs" Sándor (Haj-Sza S.E.) 12,100 km + 6 sör
2. Csörgi "Benõ a nyerõ" Péter (Debrecen) 10,800 km + 5 sör
3. Dörgõ "Rókarudi" Sándor (Haj-Sza S.E.) 10,350 km + 5 sör


1. Barbócz "Rókarudiné" Anikó (Haj-Sza S.E.) 9,200 km + 4 sör
AMATÕRÖK

SörAtlon
SörMaraton

1. Veres "Seres" Gábor 2,400 km+ 6 sör
2. Cseke "Csekosz" Attila 2,170 km + 5 sör
3. Dávid "Bubo" László (Mátészalka) 2,080 km + 5 sör


1. Böszörményi "Kutyafülûmókus" Edit (Debrecen) 9,100 km + 4 sör

 

A SÖRATLON & SÖRMARATON VERSENYT
TÁMOGATTA:


Látogasson el weboldalunkra!
Vegye, vigye, igya!
-----------------------------
KELET-MAGYARORSZÁG
4. SÖRATLON & SÖRMARATON BAJNOKSÁGA

BALMAZÚJVÁROS, VÁROSI SPORTPÁLYA,
2005. AUGUSZTUS 13.

SörAtlon
SörMaraton


ABSZOLÚT BAJNOKSÁG
1. Tar "Nyomjad bajnok" Imre (Wienerberger)
2,58 km + 6 sör
2. Veres "Seres" Gábor (BSC)
2,4 km és 5 sör
3. Forgács "Bajnok" László (Balmazújváros) 2,0 km és 4 sör
4. Csige "Compó" Zoltán (BSC)
2,0 km és 4 sör
5. Cseke Attila (BSC)
1,75 km és 4 sör
6. Orosz "Fogó" István (Hajsza S.E.) 1,2 km és 3 sör

MASTERS (+40) :
1. Kocsár László "Mackófelsõ"(DSC)
13, 8 km és 6 sör (új bajnoki és pályacsúcs!)
2. Csontos "Tanár Úr" Tibor (Hajdúböszörményi Körútfutók)
12,3 km és 6 sör

18-39 ÉV KÖZÖTT
1. Lefkovics Attila (Hajdúböszörményi Körútfutók)
12, 0 km és 6 sör
2. Hegedûs "Beer-lyuk még" Zoltán (Balmazújváros)
11,680 km és 5 sör
3. Pál "Janó" János (Szendi vasudvar)
8,920 m és 4 sör

KORCSOPORT (19-39 ÉV KÖZÖTT)
1. Tar "Nyomjad bajnok" Imre 2,58 km + 6 sör
2. Veres "Seres" Gábor 2,4 km és 5 sör
3. Forgács "Bajnok" László 2,0 km és 4 sör


HÖLGYEK VERSENYE
1. Puzsár Anita (Balmazújváros)
1200 m és 3 sör
ABSZOLÚT BAJNOKSÁG
1.
Kocsár László "Mackófelsõ"
(DSC) 13, 8 km és 6 sör
2. Csontos "Tanár úr" Tibor (Hajdúböszörményi Körútfutók)
12,3 km és 6 sör
3. Lefkovics Attila (Hajdúböszörményi Körútfutók)
12, 0 km és 6 sör-------------------------------------------------------------------------
KELET-MAGYARORSZÁG
3. SÖRATLON & SÖRMARATON BAJNOKSÁG
A
BALMAZÚJVÁROS, VÁROSI SPORTPÁLYA,
2005. MÁJUS 1.
SÖRATLON (20 perces verseny)
Abszolút bajnok: Dr. Baksa "Ebadta" László (DRSE)
2400 m és 6 doboz sör
2. Tar "Nyomjad bajnok!" Imre (Balmazújváros) 2000 m és 5 doboz sör
3. Orosz "Fogó" István (Haj-Sza SE. Hajdúszoboszló)
2000 m és 4 doboz sör
4. Gyõrfi "Szivacstorkú" János (Balmazújváros)
1800 m és 4 doboz sör
5 Mátyás "Az igazságos" Szabolcs (Debrecen) 1590 m és 3 doboz sör
6. Nagy "a legnagyobb" László (Balmazújváros) 1200 m és 3 doboz sör


FRÖCCS-ATLON
1-2. holtversenyben:
Tóth "Partizán Beokád" Gábor
(Balmazújvárosi SC) 2400 m és 6 fröcss
és Molnár "Doktor fröccsölõ" Tibor (Balmazújváros) 2400 m és 6 fröccs
Itt nem lehetett dönteni, annyira jól mentek...
SÖRMARATON (1 órás verseny)

Abszolút bajnok: Csörgi "Benõ a nyerõ" Péter (Debrecen)
12000 m és 5 sör
2. Dörgõ "Rókarudi" Sándor (Haj-Sza SE. Hajdúszoboszló) 11600 m és 5 sör
3. "Citera" Tóth János (Balmazújváros)
10220 m és 4 sör
4. Forgács "Bajnok" László (Balmazújváros) 10180 m és 4 sör


SÖRATLON (hölgyek versenye)

Hölgyek versenye: Pribéli "Sebajtóbiás" Ildikó (Haj-Sza SE, Hajdúszoboszló) 1200 m és 3 doboz sör
A SörAtlon gyõzelmét követõen (versenyen kívül) + 6000 m és 3 sõr
Dr. Baksa "Ebadta" László (DRSE)GALÉRIA

A NEVEZÉS PILLANATAI. OROSZ "FOGÓ" ISTVÁN ÉS DÖRGÕ "RÓKARUDI" SÁNDOR MEGBESZÉLIK A STRATÉGIÁT.
GONDTERHELT ARCOK A RAJTNÁL. VAN EGYÁLTALÁN ILYEN SPORT?
LESZ VAJON ELÉG SÖR? ... LETT!
MEGLEPETÉSRE AZ 548-AS RAJTSZÁMMAL INDULÓ DR. BAKSA "EBADTA" LÁSZLÓ SZÉTFUTOTTA ÉS LESÖRÖZTE AZ ELLENFELEIT. FIGYELJÉTEK A KÉP BAL ALSÓ SARKÁT! GÖSSER, A SER!
ÚJ ARCOKKAL IS BÕVÜLT A NEVEZÕK TÁBORA.
EGY JÓL FELRÁZOTT GÖSSER FELNYITÁSA VOLT A RAJTJEL...
MAGYAR SÖRATLONON ELSÕ ALKALOMMAL INDULT HÖLGY!
OROSZ "FOGÓ" ISTVÁN ISMÉT ELCSÍPTE A HARMADIK HELYET.

*****

KELET-MAGYARORSZÁG
2. SÖRATLON ÉS SÖRMARATON BAJNOKSÁGA
A SKORPIÓ SÖRÖZÕ KUPÁÉRT


Városi Sportpálya, 2004. augusztus 14.

EREDMÉNYEK és galéria a SörAtlon - SörMaratonról

SörAtlon (abszolút bajnokság)
1. Bagi János (Ferroszol) 2800 méter és 6 doboz sör
2. Kovács "Kokó" János (Skorpió Sörözõ) 2700 m és 6 doboz sör
3. Csige Zoltán (Balmazújváros)2000 m és 5 doboz sör

SörAtlon (39 évig)
1. Kovács "Kokó" János
2. Cseke Attila (Balmazújváros) 2250 méter és 5 doboz sör

SörMaraton (abszolút bajnokság)
1. Hegedûs "Beer lyuk még!" Zoltán (Balmazújváros) 12 000 méter és 5 doboz sör
2. Kígyós Sándor (Hajdúszoboszló) 11 800 m és 5 dob. sör
3. Dörgõ Sándor Hajdúszoboszló) 11 200 m és 5 dob. sör
4. Fehér Gyula (Hajdúszoboszló) 10 800 m és 5 dob. sör

SörMaraton
1. Hegedûs "Beer lyuk még!" Zoltán
2. Kígyós Sándor
3. Dörgõ Sándor
SörAtlon
1. Bagi János
2. Kovács "Kokó" János
3. Csige Zoltán
Bagi János ismét a dobogó tetején a SörAtlon versenyen.

A sördepó nyitva, egyesek nehezményezték, hogy itt futni is kell...
A verseny elõtt senki sem ivott egy kortyot sem!
Egy jól felrázott dobozos sör szisszenõ hangjára rajtoltak el a söratléták.


KELET-MAGYARORSZÁG
1. SÖRATLON ÉS SÖRMARATON BAJNOKSÁGA
Balmazújváros, Városi Sportpálya, 2004. Május 1.


SörAtlon (20 perces verseny)

Abszolút bajnokság:
I. Bagi János (Balmazújváros) 2400 m
II. Tar "Nyomjad bajnok!" Imre (Balmazújváros) 2300 m
III. Györfi "Szivacstorkú" János (Balmazújváros) 1800 m

Felnõtt korcsoport
I. Tar "Nyomjad bajnok!" Imre
II. Györfi János
III. Orosz "Fogó" István (Hajdúszoboszló) 1790 m

Masters korcsoport
I. Bagi János
SörMaraton (1 órás verseny)

Abszolút bajnokság:
I. Fehér Gyula (Hajdúszoboszló) 10 400 m
II. Hegedûs "Beer lyuk még!" Zoltán (Balmazújváros) 10 000 mVélemények, bírálatok, megbotránkozások ... (Csak bátran, tessék!):

ugyvezeto@finishline.hu